21.08.2019

FIATC Residències col·labora de nou amb Masia Solidària

Després de la bona acollida de la primera edició, el centre residencial Blau Almeda, situat a Cornellà de Llobregat, firma aquest any la segona col·laboració amb el programa Masia Solidària, una acció conjunta de Masia 360 y la Fundació Barça per una activitat intergeneracional.

L’objectiu de la col·laboració és apropar de forma autèntica y vivencial als més petits i veterans en una mateixa sala, compartint una experiència conjunta que incideixi els seus valors i els porti a la reflexió.

Punts de trobada entre grans i petits

Per l’esperada trobada, el personal tècnic del centre va preparar una activitat en la que ambdós extrems d’edat van poder descobrir un punt en comú que, a més a més, els va permetre aprendre els uns dels altres.

Les característiques de la tercera edat i de la infància acostumen a ser semblants en aspectes d’acompanyament i necessitat de sentir-se útil. Per aquest motiu, l’activitat també oferia un punt d’ajuda i cooperació per part de grans y petits. Aquesta consistia en endevinar la funció d’objectes antics i actuals per equips. Detallaven amb punts i senyals l’estil actual o les formes de fer actuals i antigues a través de preguntes o afirmacions com, per exemple, “Abans tots teníem telèfon”.

Finalitzada aquesta activitat, grans i petits escrivien en una petita targeta un missatge, dibuix o consell que s’intercanviaven entre ells.

Compartir històries de vida a la residència i al camp

Posteriorment, els residents del centre van acompanyar als benjamins del club a visitar les seves històries de vida penjades a la paret de la sala de descans. Molts dels futbolistes llegien les seves històries als veterans i ells afegien altres fets i consells destacats.

L’esdeveniment va finalitzar amb una fotografia d’equip a l’espera de la propera trobada a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva.

 

 

 

 

 

 

 

 

L’objectiu de la col·laboració és acostar de forma autèntica y vivencial als més petits i veterans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les característiques de la tercera edat i de la infància acostumen a ser semblants en aspectes d’acompanyament i necessitat de sentir-se útil.